Tidligere elever forteller hvorfor de valgte Toppidrettslinjen

Cecilie EriksenUncategorized

Randi Dyngeland, Taekwondo

Jeg heter Randi Dyngeland, og er 20 år gammel. Jeg er på landslaget i taekwondo, og jeg bor i Oslo for å satse fulltid.

Hvorfor valgte du Toppidrettslinjen?
Jeg valgte toppidrettslinjen fordi jeg ville ha mulighet til å kombinere det å ta generell studiekompetanse med trening og konkurranser. I tillegg var det flere fra min klubb, Keum Gang Taekwondo Nesttun, som allerede gikk der og virket fornøyd med slik det ble tilrettelagt.

Hvorfor bør andre velge Toppidrettslinjen?
Om man ønsker å kombinere skole og toppidrett så er det et veldig bra tilbud. I tillegg til egne særidrettstrenere, har man også tilgang på fysioterapeut, lege og mentaltrener ved behov. Man har en trening på skolen hver dag, og man får kjenne på hvor viktig det blir å prioritere.

Hvilken betydning har Toppidrettslinjen hatt for din utvikling?
Toppidrettslinjen har forberedt meg på hvordan livet som toppidrettsutøver kunne bli. Jeg har lært mer om hvor viktig det er å være bevisst på elementer som kan hjelpe å holde meg skadefri og frisk. Jeg fikk også en del gyldig permisjon fra skolen til å reise på samlinger og konkurranser, som har gitt meg viktig erfaring.

Mine prestasjoner
Bronse, US Open 2017
Sølv, Polish Open 2017
Bronse, Polish Open 2018
Gull, U21 EM 2018

Image

Vilde Bøe Risa, Fotball

Vilde Bøe Risa, født i 1995, kjæreste med Andreas Vindheim, født og oppvokst i Åsane (moderklubben). 
Vilde har bachelor i Økonomi og Administrasjon på HVL, er fotballtrener på Metis Toppidrett, fotballspiller for Arna-Bjørnar og A-landslaget, debuterte på A-landslaget i 2016 og scoret mål, tidligere spilt på J16, J17, J19, U23, spilt syv sesonger for Arna-Bjørnar.

Hvorfor valgte du Toppidrettslinjen?
Jeg valgte Toppidrettslinjen for å kunne kombinere trening og skole i hverdagen. Dette også for å få inn flere økter i uken utenom fellestreninger på ettermiddagen med klubblag. I tillegg fikk jeg jobbe med gode trenere som kunne utvikle meg som spiller på individuelt nivå.

Hvorfor bør andre velge Toppidrettslinjen?
Jeg anbefaler elever å velge Toppidrettslinjen ettersom man får tilrettelagt hverdagen bedre i forhold til idretten. Du får lagt et godt grunnlag for fremtiden med mye og riktig trening. Du lærer hvordan prioritere hva som er viktig i hverdagen, og hvor mye trening, mat og hvile har å si for prestasjonen din. Det er hektisk å ha full skole ved siden av, men man lærer å være strukturert og kan dra nytte av det i fremtiden.

Hvilken betydning har Toppidrettslinjen hatt for din utvikling?
Jeg vet at jeg har utviklet meg som fotballspiller etter å ha gått på Toppidrettslinjen. Jeg har hatt anledning til å fokusere på mine utviklingsmål samtidig som kroppen har tilvendt seg stor treningsbelastning. I tillegg har jeg lært mye om viktigheten av å spise og hvile mellom økter, og hvor mye kroppen reagerer på dårlige rutiner og slurv.

Mine prestasjoner
Jeg har rykket opp fra andre til første divisjon sammen med Åsane, vunnet fire bronsemedaljer sammen med Arna-Bjørnar og kvalifisert meg til VM i Frankrike 2019 med A-landslaget. Jeg har spilt 136 kamper for Arna-Bjørnar, 12 kamper for A-landslaget, 11 kamper for u23, 24 kamper for J19 inkludert 2 EM, 4 kamper for J17, og 9 kamper for J16.

Image