Informasjon om toppidrettslinjen

Cecilie Eriksenaktuelt

Bilde av logo og visjon til toppidrettslinjen

Målet for Toppidrettslinjen på Tertnes VGS er å tilrettelegge for prestasjoner på internasjonalt nivå. Tilbudet er unikt, og har siden 2006 gitt mange utøvere mulighet til å utvikle seg til å bli verdens beste og bli blant verdens beste i sin idrett. Målet er å gi et tilbud som også i fremtiden vil gi topputøvere som representerer Vestland internasjonalt. Toppidrettslinjen er et samarbeid mellom Vestland Fylkeskommune og gjeldene skole, tilbudet er gjennom den offentlige skole og er gratis. På Toppidrettslinjen har Olympiatoppen Vest ansvar for all idrettsaktivitet, dvs. engasjere trenere, kvalitetssikre treningsopplegg, og har et ansvar for all gjennomføring av toppidrettsfaget.

Trening og trenere:
Utøvere trener 2 timer hver dag. Mandag, onsdag og fredag fra kl 0800, tirsdag fra kl 1345 og torsdag midt på dagen. Øktene er tilpasset utøveren – slik at treningen legges opp individuelt for å få best mulig utvikling av utøvere i de 3 årene de går på Toppidrettslinjen. Treningen foregår enten på Tertnes vgs, Åstveit eller på spesial anlegg i byen og ledes av byens beste trenere for morgendagens utøvere. Dette er trenere som tenker langsiktig utvikling og som vet hva som skal til for å lykkes i idretten. Dette er trenere som virkelig ønsker at utøver skal lykkes og legger til rette for det. 
Olympiatoppen Vest sine fagpersoner har ansvar for basis og styrketrening hvor alle utøvere får sitt opplegg med en ansvarlig trener.

Transport:
Utøverne møter direkte på trening og blir transportert til skolen etter trening. Kan også nevnte at det går ekspress buss fra Lagunen i Fana til Tertnes hver dag kl 0726 – tar ca 30 minutter.

Hele mennesket:
For oss er det viktig at utøveren har det bra, trives og kjenner mestring. Som utøver på toppidrettslinjen vil du få mulighet til å benytte deg av Olympiatoppen Vest sine fagpersoner innen idrettsmedisin som fysioterapi/osteopati, lege, ernæring, psykologi og mental trening. Vi legger opp til felles samlinger der vi sammen med utøverne jobber med «toppidrettshodet» og hvordan man lykkes som topputøver. Vi skal sørger for at det er god dialog mellom skole og idrett gjennom å ha dedikerte trenere, engasjerte lærere og en koordinator som følger utøver tett opp. Vi vet at oversikt over utøvers totalbelastning er viktig så samarbeid mellom skolens lærere, trenere, klubb og Olympiatoppen Vest er en prioritert arbeidsoppgave.

Image