Teknikk og motorikk

Image
Image

Alle idrettene har en eller flere økter med basistrening – teknikk/motorikk, i uken. Innholdet i øktene varierer fra idrett til idrett og sesong.

VG 1

Vg 1 har felles basistrening hver tirsdag, første skolehalvår. Her får elevene grunnleggende innføring i koordinasjon, balanse, styrke, stabilitet, mobilitet. Andre skolehalvår kan trenerne velge å ta elevene ut i vanlig trening, og kjøre spesifikk teknikk/motorikk trening en annen dag. Elevene som ikke tas ut av basistrening deles i grupper. Her jobbes det blant annet med spenst/hurtighet/reaksjon, skadeforebyggende, og spesifikk teknikk/motorikk trening.

Basistrenere VG 1: Kristoffer, Iwonka og Cecilie

VG 2 og VG 3

VG 2 og VG 3 har teknikk/motorikk hovedsakelig tirsdager, men enkelte idretter har teknikk/motorikk andre dager. Her jobbes det idrettspesifikt og øktene tilpasses utøverne. På øktene jobber vi med å utvikle basisferdigheter for å kunne prestere bedre i idretten og at utøverne skal holde seg skadefri.

Målet er å utvikle den helhetlige idrettsutøver. Vi skal ruste utøverne til å tåle mer trening og holde seg skadefri.

Basistrenere VG 2 og VG 3:  Marie, Iwonka, Cecilie, Kristoffer, Stian og  Torbjørn

Svømming og stup

Svømming og stup har basistreninger sammen.  Det blir lagt vekt på en del generell basis, som f.eks kjerne, side og skulder stabilitet.  Svømmerne blir også utfordret gjennom idrettspesifikke basis øvelser som har en tydelig direkte positiv overførbarhet til vann.  Her trener vi på teknikk og motorikk.  Linjer, kick og kroppskontroll i form av koordinasjon og bevegelighet kan nevnes.

Da vi i Ado Arena har tilgang på store trampoliner, blir også elevene utfordret på flere uforutsigbare underlag.  Ellers bruker vi mye strikk, fitness og medisinballer.

Basistrener svømming og stup: Espen og Markus

Trenere teknikk/motorikk

Marie Magnus

Espen Bergslien

Iwonka Vik Olsen

Cecilie S. H. Eriksen

Markus Lie

Kristoffer Refsdal

Stian Moss

Torbjørn Lysne