Coaching, mentaltrener og psykolog

Vi utvikler toppspillere til internasjonalt nivå.

Olympiatoppen Vest har sitt eget team som arbeider med idrettspsykologi. Vi består av psykologer og andre fagpersoner med utdanning innenfor idrettspsykologi. På Tertnes sørger vi for at alle som går på toppidrett skal få kunnskap om psykologiske prosesser som påvirker prestasjon og helse. Vi holder minimum et foredrag per år for hvert av kullene. Vi deltar også på fagdager mm. For de som ønsker så har vi også mulighet til å gjennomføre individuelle samtaler. I individuelle samtaler så har vi fokus på det som er viktigst for den enkelte utøver. Iblant handler det om at man har utfordringer som må løses, andre ganger handler det om å optimalisere mentale aspekter for å øke prestasjonen.

Image
Image
Image
Image

Coach

Michael Jørgensen – 916 33973 – mjolt@hotmail.com

Sertifisert gjennom Olympic Certified Coaching Programme, og har jobbet med prestasjons coaching i 25 år.

Michael har topptrener erfaring med medaljer fra EM, VM og OL. Han har deltatt i fem OL som trener og coach, og jobber hovedsaklig i Oslo, i regi av Olympiatoppen sentralt.

Han har mye praktisk erfaring, og benytter seg av ulike coaching verktøy for at utøvere og trenere, når sine mål.

Mentaltrener

Even Bjoarvik

Fagområde: Idrettspsykologi

Utdanning: Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag ved Høgskolen i Bergen (nåværende Høgskulen på Vestlandet), samt master i idrettsvitenskap med fordypning i coaching og psykologi ved Norges Idrettshøgskole. Har i tillegg gjennomført en toårig videreutdanning i kognitiv idrettspsykologi - en videreutdanning i regi av Norsk Forening for Kognitiv Terapi og Olympiatoppen.

Arbeids- og kompetanseområder: Bistår med idrettspsykologisk rådgivning og mental trening inn mot både sommer og vinteridretter. Gjennomfører individuelle og gruppebaserte samtaler, hvor fokuset er å styrke utøvernes mentale ressurser i både hverdagslige og prestasjonsrettede kontekster.

Min faglige tilnærming er forankret i kognitiv atferdsterapi (KAT). I KAT står samspillet mellom tanker, følelser og handlinger sentralt i henhold til hvordan vi oppfatter og tolker ulike situasjoner. Dette har stor betydning for vår fysiske og psykiske helse og vår evne til å prestere når det gjelder som mest. Utover KAT, tas det utgangspunkt i basisteknikkene målsetting, avspenning, visualisering og indre dialog ved styrking av utøveres mentale kapasitet.»

Idrettspsykolog

Per Sjöberg:

Utdannet psykolog. Arbeider som fagansvarlig for idrettspsykologi ved Olympiatoppen Vest-Norge. Utenom dette så arbeider han også som privatpraktiserende psykolog. Han har lang erfaring fra å arbeide med idrettsutøvere på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå i en rekke ulike idretter. Per har i tillegg mye erfaring fra arbeid med stress, angst, depresjon og kriser.