Hva sier tidligere elever om Toppidrettslinjen?

Harald Reinkind

Harald Reinkind

Landslaget i håndball

Jeg valgte Tertnes VGS og toppidrettslinjen fordi de hadde det beste tilbudet for meg, både sportslig og skolemessig. De kunne tilby trenere med høy kompetanse, i tillegg til at man fikk spesiell studiekompetanse, som var viktig med tanke på videre studier.

Toppidrettslinjen har gjort at jeg fikk trent mye, og riktig, både håndball og styrke/skadeforebyggende, som har gjort at jeg har vært godt rustet til å tåle mye belastning.

Jeg tror at den økte treningsmengden har hatt stor betydning for at jeg har nådd så langt som jeg har i dag, med hjelp av trenere og lærere som hjalp til å tilrettelegge hverdagen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Eivind Tangen

Eivind Tangen

Landslaget i håndball

Jeg startet på Tertnes VGS-Toppidrettslinjen for det var det mest naturlige når jeg hadde lyst å utvikle meg som spiller.

Når man begynner på seniornivå så blir det ofte mindre fokus på individuell utvikling, og da tror jeg det var veldig gunstig for meg og få terpet masse på småtingene hver morgen på Tertnes.

Skudd, finter, vinkler osv. Dette er jo ting som egentlig er enda viktigere som senior spiller og var noe som jeg tok med meg videre i karrieren og ble et slags konkurransefortrinn.

Foto: Henning Bagger / TT Nyhetsbyrån

Vetle Bergsvik Thorn

Vetle Bergsvik Thorn

Landslaget i triatlon

Grunnen til at jeg valgte Toppidrettslinjen var for å kunne satse 100% på idrett, samtidig som jeg fikk fullført videregående. Å gå på Toppidrettslinjen gjorde at jeg lettere kunne få til treningen jeg måtte gjøre, samtidig som jeg fikk god oppfølging. Så for meg var det aldri et spørsmål om hvor jeg skulle gå på videregående.

Det er flere grunner til at jeg vil anbefale andre å velge Toppidrettslinjen. For det først får du god oppfølging av dyktige trenere. Over de tre årene lærer man mye om trening, mentalitet og hva som skal til for å bli best. Det legges veldig godt til rette for å kunne dra på leirer og konkurranser. Og kanskje noe av det jeg satte mest pris på var et fantastisk klassemiljø hvor alle støtter hverandre.

Toppidrettslinjen har betydd mye for min utvikling. Jeg kunne tidligere trene bedre uten at det gikk ut over skolen for mye, grunnet bra tilrettelegging og gode rutiner. Samtidig har jeg fått mye kunnskap som jeg har tatt med meg videre.

Sjur Røthe

Sjur Røthe

Landslaget i langrenn

Moglegheita for å kombinera skule og trening gjorde at eg valde å gå på Voss gymnas. Eit utruleg bra miljø i klassen, lærarar som la til rette for individuelle tilpassingar for meg som ski-elev, i tillegg gjorde dyktige trenarar at eg stortreivst som elev på gymmen. Utan tvil mine tre beste år på skulebenken!

FOTO: Skiforbundet

Stine Skogrand

Stine Skogrand

Håndballspiller

Stine Skogrand gikk på toppidrettslinjen. Hun spiller håndball for landslaget og HC Midtjylland. Her forteller hun hvorfor hun valgte å gå på toppidrettslinjen.
– Jeg valgte å gå på toppidrettslinjen fordi jeg kunne kombinere skole og håndball på en måte jeg ikke kunne gjort på noen andre skoler. Jeg fikk trene med de aller beste håndballspillerne i byen, og jeg fikk tilpasset skolearbeidet da vi var mye på reise.
– OLTV har hatt betydning for min individuelle utvikling som håndballspiller. Det var der jeg fikk lagt grunnlaget for å bli en toppidrettsutøver med to treninger om dagen, samt å kombinere det med skole, som jeg fortsatt gjør i dag.
– Andre bør velge toppidrettslinjen hvis man ønsker å satse på idretten, få individuell utvikling og oppfølging, i tillegg til å kunne fokusere på skolen.

Hilde Fenne

Hilde Fenne

Landslaget i skiskyting

Hilde Fenne

Eg likte meg veldig godt på gymnaset, på grunn av klassemiljøet og idrettsmiljøet. Bra tilrettelegging av idrettsatsing og skule. Flinke lærarar som lærte meg mykje om trening.

Foto: RM

Vilde Bøe Risa

Vilde Bøe Risa

Landslaget i fotball

Vilde Bøe Risa, Fotball

Vilde Bøe Risa, født i 1995, kjæreste med Andreas Vindheim, født og oppvokst i Åsane (moderklubben). 
Vilde har bachelor i Økonomi og Administrasjon på HVL, er fotballtrener på Metis Toppidrett, fotballspiller for Arna-Bjørnar og A-landslaget, debuterte på A-landslaget i 2016 og scoret mål, tidligere spilt på J16, J17, J19, U23, spilt syv sesonger for Arna-Bjørnar.

Hvorfor valgte du Toppidrettslinjen?
Jeg valgte Toppidrettslinjen for å kunne kombinere trening og skole i hverdagen. Dette også for å få inn flere økter i uken utenom fellestreninger på ettermiddagen med klubblag. I tillegg fikk jeg jobbe med gode trenere som kunne utvikle meg som spiller på individuelt nivå.

Hvorfor bør andre velge Toppidrettslinjen?
Jeg anbefaler elever å velge Toppidrettslinjen ettersom man får tilrettelagt hverdagen bedre i forhold til idretten. Du får lagt et godt grunnlag for fremtiden med mye og riktig trening. Du lærer hvordan prioritere hva som er viktig i hverdagen, og hvor mye trening, mat og hvile har å si for prestasjonen din. Det er hektisk å ha full skole ved siden av, men man lærer å være strukturert og kan dra nytte av det i fremtiden.

Hvilken betydning har Toppidrettslinjen hatt for din utvikling?
Jeg vet at jeg har utviklet meg som fotballspiller etter å ha gått på Toppidrettslinjen. Jeg har hatt anledning til å fokusere på mine utviklingsmål samtidig som kroppen har tilvendt seg stor treningsbelastning. I tillegg har jeg lært mye om viktigheten av å spise og hvile mellom økter, og hvor mye kroppen reagerer på dårlige rutiner og slurv.

Mine prestasjoner
Jeg har rykket opp fra andre til første divisjon sammen med Åsane, vunnet fire bronsemedaljer sammen med Arna-Bjørnar og kvalifisert meg til VM i Frankrike 2019 med A-landslaget. Jeg har spilt 136 kamper for Arna-Bjørnar, 12 kamper for A-landslaget, 11 kamper for u23, 24 kamper for J19 inkludert 2 EM, 4 kamper for J17, og 9 kamper for J16.

Vinjar Slåtten

Vinjar Slåtten

Landslaget i freestyle

Godt skulemiljø og ein eksepsjonelt grom klasse gjorde at eg hadde tre kjekke år på toppidrettslinja ved Voss gymnas. Det var ein fin balanse mellom trening og fag, der me nok hadde marginalt meir av sistnemnde. For meg som grunna idretten var omtrent like mykje borte som eg var på skulen, var lærarane svært flinke til å leggja til rette med planar og for prøvar. Dette gjorde det mogleg å kombinera verdscup i kulekøyring med generell studiekompetanse. For meg var valet å byrja på toppidrettslinja ei Nash-likevekt, skulle eg valt igjen, hadde eg gjort det same valet. Byrj på Voss gymnas, det vert kjekt.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Randi Dyngeland

Randi Dyngeland

Lanslaget i taekwondoe

Randi Dyngeland, Taekwondo

Jeg heter Randi Dyngeland, og er 20 år gammel. Jeg er på landslaget i taekwondo, og jeg bor i Oslo for å satse fulltid.

Hvorfor valgte du Toppidrettslinjen?
Jeg valgte toppidrettslinjen fordi jeg ville ha mulighet til å kombinere det å ta generell studiekompetanse med trening og konkurranser. I tillegg var det flere fra min klubb, Keum Gang Taekwondo Nesttun, som allerede gikk der og virket fornøyd med slik det ble tilrettelagt.

Hvorfor bør andre velge Toppidrettslinjen?
Om man ønsker å kombinere skole og toppidrett så er det et veldig bra tilbud. I tillegg til egne særidrettstrenere, har man også tilgang på fysioterapeut, lege og mentaltrener ved behov. Man har en trening på skolen hver dag, og man får kjenne på hvor viktig det blir å prioritere.

Hvilken betydning har Toppidrettslinjen hatt for din utvikling?
Toppidrettslinjen har forberedt meg på hvordan livet som toppidrettsutøver kunne bli. Jeg har lært mer om hvor viktig det er å være bevisst på elementer som kan hjelpe å holde meg skadefri og frisk. Jeg fikk også en del gyldig permisjon fra skolen til å reise på samlinger og konkurranser, som har gitt meg viktig erfaring.

Mine prestasjoner
Bronse, US Open 2017
Sølv, Polish Open 2017
Bronse, Polish Open 2018
Gull, U21 EM 2018

Julie Dicko Erichsen

Julie Dicko Erichsen

Landslaget i turn

Julie går siste året på toppidrettslinjen.

«Jeg valgte å gå på toppidrettslinjen fordi det er det beste alternativet for å kunne kombinere skole med idrett på et høyt nivå. Det er et veldig bra opplegg, spesielt med morgentreningene, og gode fasiliteter som har hjulpet med utviklingen min.

Jeg vil anbefale å søke toppidrettslinjen fordi det er mye lettere å balansere skole med idrett og de har et svært godt opplegg som kan hjelpe med å utvikle deg videre».

Foto: Charlotte Mæland

Kristoffer Mjelstad

Kristoffer Mjelstad

Padling

vg 2 2019/2020

Jeg valgte å gå på toppidrettslinjen fordi det gir meg en unik mulighet til å kombinerer skole og idrett best mulig. Selv om man drømmer om å bli proff og heltidsutøver; er det de færreste som blir det eller kan leve av det. Skolen er derfor primær, uansett hvordan man tenker alt skal gå. Toppidrettslinjen har et tilpasset opplegg som gjør hverdagen lettere når man har mye på tapetet. Det lar meg kombinerer full satsing og skole.

Toppidrettslinjen har betydd og betyr mye for min utvikling. Ansatte med høy faglig kompetanse hos OLTV gjør at man føler seg ivaretatt på en god måte. Man blir en del av et miljø som er veldig bra. I en klasse med andre utøvere som også er ekstremt dedikerte og gode, vil man få utfordret seg selv og andre, mens man lærer av hverandre. Jeg personlig opplever Toppidrettslinjen som en villig og engasjert gruppe. Det er lettere å bli god i et miljø som dette.

Andre bør velge Toppidrettslinjen fordi det rett og slett ikke finnes alternativer på lik linje i Hordaland (Vestland fra 1/1/20) .

Man får er unikt og tilpasset opplegg der man sammen med medelever, trenere, fagpersonell og lærere går gjennom lærerike år, både i og utenfor idretten. En mulighet som skaper relasjoner og gode muligheter for å kunne bli best i det man driver med.  Om man ønsker å kombinerer idrett og skole, er dette linjen å søke på.

Foto: Christine Juul.

Jacob Glesnes

Jacob Glesnes

Fotballspiller

Han forteller hvordan det var å kombinere yrkesfag og toppidrettslinjen.

 1. Hvorfor valgte du å kombinere yrkesfag med toppidrett?
  For det passet meg veldig fint da jeg ønsket og satse på fotballen og ikke var klar for å kombinerer så mye trening med allmennfag. Derfor var det en fin måte og kombinere tip og toppidrett for min del.
 2. Hvordan var det å kombinere yrkesfag og toppidrett?
  Det var veldig bra for meg som ikke ønsket og gå allmennfag, men som hadde et stort ønske om å få gå på toppidrettsgymnaset som Olympiatoppen hadde.
 3. Hvorfor bør andre velge yrkesfag og toppidrett?
  For det er en veldig fin måte å få utviklet seg videre med idretten kombinert med skole og yrkesfag.
 4. Hvilken betydning har  det hatt for din utvikling?
  Det har hatt en stor betydning for min utvikling og karriere. Uten den kunnskapen til trenerne på gymnaset og sammen med alle de gode utøverne på Tertnes, så hadde jeg nok aldri hatt den utviklingen som jeg har hatt fra jeg var 16 til i dag.
Tim-Robin Lihaug

Tim-Robin Lihaug

Proffbokser

Tim-Robin Lihaug er proffbokser som har gått på yrkesfag og toppidrettslinje på Åsane vgs og kombinert dette med idrett.

Han forteller litt om hvorfor idrettsutøvere som ønsker å gå yrkesfag og gå toppidrett samtidig bør søke på Åsane vgs med toppidrett:

 1. Hvorfor valgte du å kombinere yrkesfag med toppidrett?

– Jeg valgte å kombinere det fordi det gav meg mulighet til å få trent så mye som er nødvendig for å kunne bli god.

 1. Hvordan var det å kombinere yrkesfag og toppidrett?

– Å kombinere skole med toppidrett gikk veldig fint. Det var et veldig proft opplegg slik at man fikk gjort begge deler med kvalitet. Det gav også «skoledagen» mye variasjon, noe som gjorde dagene enklere.

 1. Hvorfor bør andre velge yrkesfag og toppidrett?

– Folk som har ambisjoner innen idrett bør gjøre dette, fordi det gir deg muligheten til å trene som en toppidrettsutøver samt å få gjort skolen unna på en bra måte.

 1. Hvilken betydning har det hatt for din utvikling?

– For min utvikling har det vært viktig. Det gjorde at jeg fikk trent nok og jeg fikk trent riktig, i en alder som er veldig viktig for å kunne prestere senere. Så jeg vil anbefale alle som vil bli best i idrett, samt få gjort unna skole på en bra måte om å søke!

Marie Magnus

Marie Magnus

Landslagsutøver Taekwondo

Jeg valgte å gå på toppidrettslinjen på Tertnes fordi jeg følte det var det som ville være best for satsingen min. Her var det mest tilrettelagt for å satse på særidretten min, og i tillegg var det en mulighet til å benytte kompetansen til Olympiatoppen.

For meg lærte toppidrettslinjen på Tertnes meg mye om struktur og hva det vil si å være på et høyt nivå. Å være så knyttet til Olympiatoppen hele tiden gjorde overgangen min til å trene fulltid på et landslag mye mindre, da jeg var vandt med å jobbe med fagfolk hele tiden.

Man bør velge toppidrettslinjen om man ønsker å lære hvordan man skal satse og leve som en toppidrettsutøver. Toppidrettslinjen på Tertnes forberedte meg til profflivet etterpå, og gav meg mange av verdiene som har gjort at jeg har kommet på det nivået jeg er på i dag.

Markus Lie

Markus Lie

Landslagssvømmer

Jeg valgte å begynne på Tertnes for det var der beste tilbudet for å kombinere svømming + skole og det var noen jeg hadde lyst til fra jeg først hørte om eldre svømmere som begynte der.

Toppidrettslinjen har betydd veldig mye for meg. Jeg har fått venner for livet gjennom klassen jeg gikk i. Forståelse av andre idretter og trening. Og til slutt et gjennomført skoleløp som jeg er fornøyd med samtidig som jeg har utviklet meg som idrettsutøver.

Jeg ser på toppidrettslinjen som det beste tilbudet for idrettsutøvere som skal begynne på videregående iforhold til kvalitet på trening, oppfølging og tilrettelegging og derfor uten tvil det beste stedet å begynne om man er seriøs om idretten.

Fredrik Haugen

Fredrik Haugen

Toppspiller BRANN

Jeg valgte toppidrettslinjen på Tertnes fordi de tilpasset opplegget best mulig for meg i forhold til trening og skole.
Det å gå på toppidrettslinjen på Tertnes har hatt stor betydning for meg fordi jeg fikk stor nok treningsmengde og ofte spesifikk trening på skolen, som man ofte ikke får på trening med klubb.

Andre bør velge toppidrettslinjen på Tertnes hvis man er dedikert nok og har indre driv til å virkelig bli god, samtidig som man får skole.