Hva sier tidligere elever om Toppidrettslinjen?

Fredrik Haugen

Fredrik Haugen

Toppspiller BRANN

Jeg valgte toppidrettslinjen på Tertnes fordi de tilpasset opplegget best mulig for meg i forhold til trening og skole.
Det å gå på toppidrettslinjen på Tertnes har hatt stor betydning for meg fordi jeg fikk stor nok treningsmengde og ofte spesifikk trening på skolen, som man ofte ikke får på trening med klubb.

Andre bør velge toppidrettslinjen på Tertnes hvis man er dedikert nok og har indre driv til å virkelig bli god, samtidig som man får skole.

Marie Magnus

Marie Magnus

Landslagsutøver Taekwondo

Jeg valgte å gå på toppidrettslinjen på Tertnes fordi jeg følte det var det som ville være best for satsingen min. Her var det mest tilrettelagt for å satse på særidretten min, og i tillegg var det en mulighet til å benytte kompetansen til Olympiatoppen.

For meg lærte toppidrettslinjen på Tertnes meg mye om struktur og hva det vil si å være på et høyt nivå. Å være så knyttet til Olympiatoppen hele tiden gjorde overgangen min til å trene fulltid på et landslag mye mindre, da jeg var vandt med å jobbe med fagfolk hele tiden.

Man bør velge toppidrettslinjen om man ønsker å lære hvordan man skal satse og leve som en toppidrettsutøver. Toppidrettslinjen på Tertnes forberedte meg til profflivet etterpå, og gav meg mange av verdiene som har gjort at jeg har kommet på det nivået jeg er på i dag.

Markus Lie

Markus Lie

Landslagssvømmer

Jeg valgte å begynne på Tertnes for det var der beste tilbudet for å kombinere svømming + skole og det var noen jeg hadde lyst til fra jeg først hørte om eldre svømmere som begynte der.

Toppidrettslinjen har betydd veldig mye for meg. Jeg har fått venner for livet gjennom klassen jeg gikk i. Forståelse av andre idretter og trening. Og til slutt et gjennomført skoleløp som jeg er fornøyd med samtidig som jeg har utviklet meg som idrettsutøver.

Jeg ser på toppidrettslinjen som det beste tilbudet for idrettsutøvere som skal begynne på videregående iforhold til kvalitet på trening, oppfølging og tilrettelegging og derfor uten tvil det beste stedet å begynne om man er seriøs om idretten.

Jacob Glesnes

Jacob Glesnes

Fotballspiller

Han forteller hvordan det var å kombinere yrkesfag og toppidrettslinjen.

 1. Hvorfor valgte du å kombinere yrkesfag med toppidrett?
  For det passet meg veldig fint da jeg ønsket og satse på fotballen og ikke var klar for å kombinerer så mye trening med allmennfag. Derfor var det en fin måte og kombinere tip og toppidrett for min del.
 2. Hvordan var det å kombinere yrkesfag og toppidrett?
  Det var veldig bra for meg som ikke ønsket og gå allmennfag, men som hadde et stort ønske om å få gå på toppidrettsgymnaset som Olympiatoppen hadde.
 3. Hvorfor bør andre velge yrkesfag og toppidrett?
  For det er en veldig fin måte å få utviklet seg videre med idretten kombinert med skole og yrkesfag.
 4. Hvilken betydning har  det hatt for din utvikling?
  Det har hatt en stor betydning for min utvikling og karriere. Uten den kunnskapen til trenerne på gymnaset og sammen med alle de gode utøverne på Tertnes, så hadde jeg nok aldri hatt den utviklingen som jeg har hatt fra jeg var 16 til i dag.
Tim-Robin Lihaug

Tim-Robin Lihaug

Proffbokser

Tim-Robin Lihaug er proffbokser som har gått på yrkesfag og toppidrettslinje på Åsane vgs og kombinert dette med idrett.

Han forteller litt om hvorfor idrettsutøvere som ønsker å gå yrkesfag og gå toppidrett samtidig bør søke på Åsane vgs med toppidrett:

 1. Hvorfor valgte du å kombinere yrkesfag med toppidrett?

– Jeg valgte å kombinere det fordi det gav meg mulighet til å få trent så mye som er nødvendig for å kunne bli god.

 1. Hvordan var det å kombinere yrkesfag og toppidrett?

– Å kombinere skole med toppidrett gikk veldig fint. Det var et veldig proft opplegg slik at man fikk gjort begge deler med kvalitet. Det gav også «skoledagen» mye variasjon, noe som gjorde dagene enklere.

 1. Hvorfor bør andre velge yrkesfag og toppidrett?

– Folk som har ambisjoner innen idrett bør gjøre dette, fordi det gir deg muligheten til å trene som en toppidrettsutøver samt å få gjort skolen unna på en bra måte.

 1. Hvilken betydning har det hatt for din utvikling?

– For min utvikling har det vært viktig. Det gjorde at jeg fikk trent nok og jeg fikk trent riktig, i en alder som er veldig viktig for å kunne prestere senere. Så jeg vil anbefale alle som vil bli best i idrett, samt få gjort unna skole på en bra måte om å søke!

Stine Skogrand

Stine Skogrand

Håndballspiller

Stine Skogrand gikk på toppidrettslinjen. Hun spiller håndball for landslaget og HC Midtjylland. Her forteller hun hvorfor hun valgte å gå på toppidrettslinjen.
– Jeg valgte å gå på toppidrettslinjen fordi jeg kunne kombinere skole og håndball på en måte jeg ikke kunne gjort på noen andre skoler. Jeg fikk trene med de aller beste håndballspillerne i byen, og jeg fikk tilpasset skolearbeidet da vi var mye på reise.
– OLTV har hatt betydning for min individuelle utvikling som håndballspiller. Det var der jeg fikk lagt grunnlaget for å bli en toppidrettsutøver med to treninger om dagen, samt å kombinere det med skole, som jeg fortsatt gjør i dag.
– Andre bør velge toppidrettslinjen hvis man ønsker å satse på idretten, få individuell utvikling og oppfølging, i tillegg til å kunne fokusere på skolen.