Friidrett - mellom/ langdistanse

Mål for elevene på toppidrettslinjen er å kvalifisere utøvere til internasjonale aldersbestemte mesterskap.

Ukeplan:

Mandag aerob intervalltrening - Tirsdag teknikk-motorikk - Onsdag langkjøring - Torsdag aerob intervalltrening - Fredag sprint, spenst og styrke

Image

Friidrett - Sprint, hekk, hopp, mangekamp.

Nivået på utøverne er høyt. Krets og landslagsnivå.

Filosofi:

Grunnlaget legges i årene på skolen. Vi ønsker å utvikle selvstendige utøvere. Vi utfordrer og støtter utøverne. Utøveren i fokus gjennom godt samarbeid med klubbene.

Ukeplan:

5 økter i løpet av en skoleuke. Forenklet oversikt: 2 bane/halløkter, 2 styrke/vektøkter og 1 basisøkt.

Periodisering: Etter avklaring med klubbtrener så legges periodiseringen. Ofte en flerdeling gjennom skoleåret tilpasset sesongene innendørs og utendørs.

 

Friidrett - Kastidretter 

Friidrett kast inkluderer kastøvelsene slegge, spyd, diskos og kulestøt. Inntaket er på en av disse øvelsene. Utøverne som tas inn har et høyt nivå, hvor inntaket blir vurdert av trener og innspill fra krets.

Målet er å være med å utvikle utøverne til et nasjonalt og internasjonalt nivå. Dette ved å jobbe med gode holdninger til trening, prestasjon og ha høy kvalitet i den daglige treningen.

I kast fokuserer vi på teknikk. Vi har kast og drilløvelser. Vi har også mye styrketrening, sprint og spenst. Basisferdigheter prøver vi å utvikle parallelt, med koordinasjon og balanse