Volleyball

Volleyballgruppen på Tertnes trener i hovedsak innendørs volleyball. Utøverne som går på volleyball på Tertnes får muligheten å jobbe mye med individuell teknikk, noe som er et bra tilskudd til den type trening de har om kvelden med laget/klubben.

Vi sikter på å utvikle allsidige volleyballspillere som kan være dyktige i alle spillets faser: serve, forsvar, mottak, blokk, angrep, legging, taktikk. Vi vil forberede spillere til å kunne spille på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå.

Treningsuken fordeles på fire volleyballøkter på skolen. Den ene økten brukes til spesifikke styrkeøvelser for volleyball, mens de tre andre er balløkter. Alle volleyballutøvere har også en økt i uken på skolen med fokus på basistrening. Det vil si at alle volleyballspillere som går på Tertnes har seks til syv timer balltrening pluss tre til fire timer styrke/basistrening i uken, i tillegg til deres trening med klubb om kveldene/ettermiddagene.

Fra volleyballgruppen har vi flere som har spilt for Norges senior herre- og damelandslag, vunnet både EM og VM medaljer, og tatt flere nasjonale titler med Nyborg VBK og TIF Viking. En av våre tidligere elever, Andreas Takvam, har spilt proff i både Polen og Tyskland og spiller sin andre sesong i Tysklands beste klubb, VB Friedrichshaffen, som deltar igjen i Champions League.

Image