Fagplan Fotball  toppidrett Tertnes VGS

Visjon

Tilrettelegge for trening og krav for å kunne bli en internasjonal spiller.

Styrketrening - Prioriteringer

 1. Kvalitetssikre teknikken
 2. Blokktrening for å nå et basis nivå (1,5 av kroppsvekt)
 3. Watt trening kombinert med agillity , frekvens og overhastighet
 4. Fotball relatert styrketrening

Bruke november og desember til blokktrening 3-4 styrkeøkter i uken i denne perioden , kombinert med hurtighet. Lage individuelle program med konkrete målsetninger for hver enkelt. Maksstyrke. Stabilt til synkende treningsmengde med tunge vekter.

Perioden januar til april Watt trening kombinert med repetertsprint og utholdendesprinttrening. Eksplosiv styrketrening. Styrkeøktene organiseres følgende ukentlig periodisering : tung/ middels /eksplosiv (watt)

I konkurransesesong (mai til oktober) 2-3 styrkeøkter for å vedlikeholde og en lett framgang. Viktig at det settes konkrete mål for framgang nå også. I denne perioden ønsker vi en mer tilspissing av idrettsspesifikk tilnærming i form av høyere leddvinkelhastighet og vankelighetsgrad.

Utholdenhetstrening - Prioriteringer

 1. Lavintensitetstrening
 2. Repetertsprint

Siden treningen i klubb er 80 % i sone 3 (1-4) bør skoletreningen enten være lav eller veldig høy. All ferdighetstrening må legges i sone 1-2. All høyintensitetstrening skal være tuftet på maks fart. Evnen til å gjenta høyhastighetsløp er helt essensielt. Dette må gjennomføres i blokker. Jan-mars er den viktigste perioden for høyintensitetstrening , men vi må bli enda råere også å finne andre blokker under konkurransesesong. Dette bli et prioritert område i 2016/17.

Ferdighetstrening - Prioriteringer

 1. Persepsjon/orientering
 2. Utførelse/valg
 3. Pasning/mottak
 4. 1x1 off/def
 5. Rolleferdighet

Det å skape de beste forutsetninger for utførelse/valg igjennom orientering persepsjon er det desidert viktigste vi gjør på toppidrettslinjen. Alle øvelser skal ha et element av orientering i seg . Dette for å automatisere beste praksis. Alle øvelse skal være åpne slik at søke ta valg er sentralt. Vi skal ha et stort volum med øving på ulike ferdigheter, Det er derfor viktig med god intensitetstyring  siden vi ønsker å ligge mye i sone 1-2. Vi må også legge til rette for individuelle rolleferdigheter (utviklingsmål). Sammen med utøver må vi også tilrettelegge egenaktivitet ,skole og klubb til det beste for helheten.

Basistrening - Prioriteringer

 1. Kvalitetssikre det generelle nivået
 2. Lage individuelle programmer

Samarbeidet mellom basistrener og særidrettstrener er helt avgjørende for kvaliteten på basistreningen. Det første året går med til å kvalitetssikre nivået på utøverne og ikke minst øke forståelsen. I år 2 og 3 lager vi mer idrettspesifikk tilnærming som til slutt blir individuelle.