Yrkesfag og toppidrett

Adminaktuelt

Image

Tim-Robin Lihaug er proffbokser som har gått på yrkesfag og toppidrettslinje på Åsane vgs og kombinert dette med idrett.

Han forteller litt om hvorfor idrettsutøvere som ønsker å gå yrkesfag og gå toppidrett samtidig bør søke på Åsane vgs med toppidrett:

  1. Hvorfor valgte du å kombinere yrkesfag med toppidrett?

- Jeg valgte å kombinere det fordi det gav meg mulighet til å få trent så mye som er nødvendig for å kunne bli god.

  1. Hvordan var det å kombinere yrkesfag og toppidrett?

- Å kombinere skole med toppidrett gikk veldig fint. Det var et veldig proft opplegg slik at man fikk gjort begge deler med kvalitet. Det gav også «skoledagen» mye variasjon, noe som gjorde dagene enklere.

  1. Hvorfor bør andre velge yrkesfag og toppidrett?

- Folk som har ambisjoner innen idrett bør gjøre dette, fordi det gir deg muligheten til å trene som en toppidrettsutøver samt å få gjort skolen unna på en bra måte.

  1. Hvilken betydning har det hatt for din utvikling?

- For min utvikling har det vært viktig. Det gjorde at jeg fikk trent nok og jeg fikk trent riktig, i en alder som er veldig viktig for å kunne prestere senere. Så jeg vil anbefale alle som vil bli best i idrett, samt få gjort unna skole på en bra måte om å søke!

Jeg valgte å kombinere toppidrett og yrkesfag fordi det gav meg mulighet til å få trent så mye som er nødvendig for å kunne bli god.Tim-Robin Lihaug